szklanka czerwonej soczewicy
słoiczek suszonych pomidorów
0,5 szklanki słonecznika
2 ząbki czosnku
łyżeczka czerwonej papryki
tymianek, pieprz
Przygotowanie:
Soczewicę ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić na sicie. Pomidory pokroić drobno, słonecznik uprażyć na suchej patelni. Połączyć soczewicę z pomidorami i słonecznikiem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Zblendować na gładką masę. W razie potrzeby i w zgodzie z własnymi i dzieciowymi upodobaniami doprawić lub dodać nieco oliwy z suszonych pomidorów.
Niemowlę skończyło właśnie 4 miesiące. Zastanawialiśmy się ostatnio z Małżonkiem jak będzie wyglądało jej jedzenie, co zje jako pierwsze i czy w jej przypadku BLW też się tak rewelacyjnie sprawdzi. Zastanawianie zastanawianiem, a kilka dni później zobaczyłam Córkę Średnią pakującą Niemowlęciu wafelek kukurydziany ze zdjęcia do buzi. To już wiem:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz