Składniki:
0,5 kg wiśni
1 litr wody
2 łyżki brązowego cukru (lub więcej wg. upodobań)
2 goździki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,25 kg makaronu np. typu kokardki
Przygotowanie:
Wiśnie wydrylować, zalać wodą, dodać goździki i cukier, gotować około 10 minut. W niewielkiej ilości zimnej wody rozpuścić łyżkę mąki ziemniaczanej, dodać do zupy, ponownie zagotować. Osobno ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu, rozłożyć na talerze, zalać zupą wiśniową. Podawać po schłodzeniu.
Nigdy nie jadłam zupy owocowej ale patrząc na to zdjęcie mam ochotę spróbować!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam zupy owocowej ale patrząc na to zdjęcie mam ochotę spróbować!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam, zupy owocowe to u nas hit letniego sezonu! Nie tylko wiśniowa, ale też truskawkowa, czereśniowa, jagodowa.
OdpowiedzUsuń