Składniki:
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
2 szklanki wody
łyżeczka miodu
łyżeczka mieszanki przypraw korzennych (bez cukru w składzie i innych zbędnych dodatków)
po 4 śliwki na każdą porcję owsianki (u mnie 12;)
Przygotowanie:
Do gotującej się wody dodajemy płatki owsiane, gotujemy do momentu aż napęcznieją i wchłoną wodę. Do płatków dodajemy przyprawy korzenne i łyżeczkę miodu. Dwie śliwki dla każdej porcji kroimy drobno i mieszamy z płatkami, dwie pozostałe kroimy w plasterki i dekorujemy nimi owsiankę. Smacznego!
pyszna owsianka na dobry początek dnia ;)
OdpowiedzUsuńOwsiankę i jaglankę jem każdego dnia na śniadanie, w piernikowo-świątecznej wersji nie próbowałam. Dobry pomysł i na pewno smaczny :-D
OdpowiedzUsuń