Ostatnio w mojej kuchni rządzi zieleń!Nastraja do tego wiosna, zielone liście na drzewach i ... preferencje kulinarne Niemowlęcia, które zdecydowanie wyszukuje ten kolor w posiłkach, a gonienie kuleczek zielonego groszku jest aktualnie największą atrakcją! Selerowo-jabłkowy koktajl również spotkał się z entuzjastyczną aprobatą, mimo, iż podany najmłodszej w doidy cup nie wyglądał aż tak atrakcyjnie;)
Składniki:
3 łodygi selera naciowego
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
100 ml wody
Przygotowanie:
Seler umyć, jabłko obrać ze skórki, wycisnąć sok z połowy cytryny i dolać wodę mineralną, a następnie zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli koktajl jest za gęsty, można, oczywiście, dolać więcej wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz