środa, 14 listopada 2012

Gęsta kasza manna z bananami i daktylami


Taka kasza jest pyszna i sycąca! Wspaniale zastąpi typową kaszkę dla niemowląt, a ugotowana "na gęsto" sprawdzi się przy karmieniu(a raczej samo karmieniu się:) metodą BLW. Moja córka ją pokochała, pokochał ją także mój starszy syn, a to już prawdziwy sukces! Gabrysia wyjadła nie tylko swoją porcję, ale i moją. Tylko podłoga w kuchni coś do kaszy nie przekonana....;)

Składniki:
kasza manna - 5 łyżek
półtorej szklanki wody
1 mocno dojrzały banan
6 daktyli
cynamon

Wykonanie:
Kaszę wsypać do gorącej wody, doprowadzić do wrzenia stale mieszając. Gotować ok. 5 minut. Pod koniec gotowania dodać rozgniecionego banana, posiekane daktyle oraz cynamon. Podać po ostudzeniu - wtedy mocniej gęstnieje!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz