Krakersy z cukinii? Dlaczego nie:) Ciekawa przekąska w towarzystwie oliwy z oliwek lub dodatek do zupy krem z cukinii.
Skladniki:
1,5 szklanki maki
1 jajko
3 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki wody
Pol malej cukinii
Ziola: pietruszka, tymianek, oregano, bazylia, czosnek granulowany
2 lyzki suszonej wloszczyzny
Przygotowanie:
Cukinie zetrzec na tarce.Zagniesc wszystkie skladniki (z poczatku
ciasto wydaje sie zbyt suche, ale im dluzej zagniatamy tym tworzy sie
bardziej jednolite, ew dodac troche wiecej oliwy z oliwek/wody). Gotowe
ciasto dosc cienko rozwalkowac. Przy uzyciu malej okraglej foremki do
wycinania ciastek, wycinac okragle ksztalty. Ulozyc na blaszce i piec
przez 10 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz