czwartek, 6 kwietnia 2017

Krakersy z cukinii

Krakersy z cukinii? Dlaczego nie:) Ciekawa przekąska w towarzystwie oliwy z oliwek lub dodatek do zupy krem z cukinii.

Skladniki:
1,5 szklanki maki
1 jajko
3 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki wody
Pol malej cukinii
Ziola: pietruszka, tymianek, oregano, bazylia, czosnek granulowany
2 lyzki suszonej wloszczyzny


Przygotowanie:
Cukinie zetrzec na tarce.Zagniesc wszystkie skladniki (z poczatku ciasto wydaje sie zbyt suche, ale im dluzej zagniatamy tym tworzy sie bardziej jednolite, ew dodac troche wiecej oliwy z oliwek/wody). Gotowe ciasto dosc cienko rozwalkowac. Przy uzyciu malej okraglej foremki do wycinania ciastek, wycinac okragle ksztalty. Ulozyc na blaszce i piec przez 10 minut w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz